Esindusmeeskond koduplatsil taas võidukas

Pühapäeval võttis FC Otepää esindusmeeskond järjekordses liigamängus vastu Vastseliina FC Tannemi. Mäng toimus kodusel Tehvandi staadionil, ilm mänguks oli suurepärane ning oodata oli tulist võitlust. Tabelis olid mõlemad võistkonnad enne mängu ühel pulgal, kuid Vastseliina meestel oli üks mäng vähem peetud. Mõlemad meeskonnad olid mänguks kokku saanud korralikud kooseisud ning kell 17 kõlaski mängu avavile.

Esimest poolaega alustas paremini külalismeeskond, keskväljalt suudeti pall edasi kiiretele äärtele mängida ning paljud tsenderdused kasti olid üsnagi ohtlikud. Tannemi mehed said korralikku surve peale ning tänu sellele teeniti hulgaliselt nurgalööke, mis väga ohtlikult ka kasti mängiti. Tihti ei suutnud Otepää kaitsemängijad palli kastist korralikult ära klaarida ning see tekitas palju poolvõimalusi Tannemile, mida õnneks väravaks realiseerida ei õnnestunud. Tosin minutit kestnud  külaliste surve lõppes aga sellega, et hoopis Otepää avas skoori. Taavi Lassmann sai söödu karistusalasse, palli kontrollimisele mees aega ei kulutanud, vaid vajutas selle põrke pealt otse esimesse ristnurka, 1:0! See tõmbas Otepää mehed käima ning juba minut hiljem oli täpne võistkonna kapten Raul Lehismets, 2:0! Tundus, et FC Otepää on hoo üles saanud, initsiatiiv oli endale haaratud ning ründeliinis suudeti palju teravusi luua. 23. minutil suutis aga Tannem ühe tagasi lüüa- värava ees põrganud pall oli justkui Otepää värvas seisnud Kauri kindlate käte vahel, kuid viimasel hetkel ta siiski palli pillas ning esimesena oli jaol vastaste ründaja, kes palli “tühja” lükkas, 2:1! See väike “tööõnnetus” kodumeeskonna vaimu ei murdnud ning järgmise 15 minutiga paugutas Otepää 3 väravat vastu. Esmalt Risko, kes ülimalt enesekindlalt vastaste kaitse üle mängis, oma teise värava penaltist sai kirja Raul ning poolaja lõppseisu vormistas Martin Teder.  Seega mindi puhkama üsna kindla eduseisu pealt, 5:1!

Teiseks poolajaks oli kodumeeskond ette valmistanud kaks vahetust- Risko asemel tuli platsile Rene Levin ning debüüdi FC Otepää eest tegi Siimar Taits, kes andis puhkust Martin Raidile. Tannem oli selg vastu seina ning ainus võimalus mäng päästa, oli suurte jõududega kohe rünnakule tormata. Seda ka tehti ning üsna edukalt, 23 minutiga löödi Otepääle kaks tükki tagasi ning mäng kiskus pingeliseks. Siiski suutsid Otepää mehed edasisi vigu kaitses vältida ning rohkem vastastel skoori teha ei õnnestunud. 72. minutil paugutas Kait- Kaarel Vaino 25 meetrilt veel ühe kolli Tannemi väravasse ning sellega oli mängu saatus otsustatud, 6:3! Häid võimalusi omasid veel Rene ja Priit, kaugemalt proovis FC Otepää uus täiendus Siimar, kuid paraku olid ründajad ebatäpsed või sai vastaste väravavaht näpud vahele.  Kohtunik vilistas mängu lõppenuks ning Otepää sai vajalikud kolm punkti tabelisse. Tänud Vastseliina FC Tannemile mängu eest ning edu järgmistes voorudes! Peatselt on FC Otepää facebooki lehel üleval ka kokkuvõttev video mängust.

FC Otepää järgmine mäng on taas kodus, Tehvandil. Toimub see 29. mail, ikka kell 17.00. Vastaseks FC Tartu. Kindlasti tuleb kõva andmine kolme punkti peale, millest oleks patt ilma jääda. Tule staadionile ja aita omad võidule!